Menu:


Потребителя онлайн

Търсачка:

Знаете ли че:

Анкета:

Къде най-често търсите помощ?
от книгите
от приятели
от психолог
от роднини
чакам да отмине
търся в интернет
справям се сам/а
от лечителки, екстрасенси, гадателки
друго
     Резултати

 

ПОЛК. РУМЯН РУСЕВ, ЗА АТЕНТАТА В ПАРИЖ by admin at Sat 10 Jan 09:54

полк. Румян Русев

За атентата в Париж


За пореден път ислямските екстремисти си позволяват наглост, която не може да бъде толерирана. Извършеното в Париж от тях не е просто терористичен акт а нова показна екзекуция в цивилизования свят. Смъртоносно предизвикателство към всеки от нас, нашият начин на живот и ценности.
И на фона на това дори краткото присъствие в ислямистките форуми ни убеждава, че нови пориви за подобни действия зреят и те не са прекършени.
Докога ?
Не е ли време за адекватно противодействие – всеобхватно, силно, организирано и непоколебимо?
Много са мненията изказани и написани по повод събитието в Париж. Част от тях, които са дори официализирани изглеждат странно, елементарно и неадекватно на професионализма, с който убийците извършиха екзекуцията. Не просто се надявам а вярвам, че това е само в публикациите в СМИ.
Който познава донякъде ислямският екстремизъм и тероризъм знае за какво става въпрос и положително мисли и действа адекватно.
Само високо подготвен професионалист за битка в градски условия знае, натрениран е и може в движение да избере позиция за да убие лежащия на улицата ранен полицай по начин, по който видяхме на записа. Тези от нас, които познават дори частично програмите за обучение на ислямски терористи за битка в градски условия ще си спомнят, че в град огън на поражение от близко разстояние и в населено място по тяхната методика се води когато се позиционираш от страната на бетонно препятствие за да не те поразят собствените ти рикошети.
Само много добре обучен професионалист по посочените вече методики знае, че не трябва да оставя живи след себе си и довършва жертвите си с кратки редове или единични изстрели в главата за да пести боеприпаси за следващите убийства.
Само изключително натрениран до автоматизъм чрез многобройни тренировки другаде, но в избрани или направени нарочно условия имитиращи или пресъздаващи мястото на заплануваната терористична атака могат да извършат в сърцето на велика европейска страна масовата екзекуция по този начин, да се оттеглят от мястото на престъплението и да прикрият следи.
От записите ние видяхме хора, които се придвижваха, осигуряваха в двойка, избираха в движение позиция и убиваха по правилата на високо професионалните програми на ударните елитни части на ислямските екстремисти. Не видяхме другите, които обикновено осигуряват ударната група, които са готови за действие, които помагат за осигуряването на „спокойствие” за минутите на убийците и за последващото им скриване. Не видяхме командирите им и само понякога чувахме идеолозите им.
Разбира се френската полиция и служби не са за подценяване а още по малко и самата Франция. Нови доказателства и факти ще стигнат и до нас чрез СМИ, но до тогава е видно, че нещо не си пасва. Когато става дума за такива високо подготвени професионални убийци с изключително важна за разбиранията им задача и цел – изпълнението на присъда под формата на масова екзекуция и политическо и верско послание към целия свят нещо не пасва с криминален обир на бензиностанция. От същите методики, които споменахме се знае, че ислямските терористи преди голямата си мисия не рискуват провала й с други действия. Хората, които са подготвени да извършат такава екзекуция обикновено нямат недостиг на средства, подготовка и оборудване.
Но времето ще даде своите нови отговори и надявам се действия.Comments 0