Menu:


Потребителя онлайн

Търсачка:

Знаете ли че:

Анкета:

Къде най-често търсите помощ?
от книгите
от приятели
от психолог
от роднини
чакам да отмине
търся в интернет
справям се сам/а
от лечителки, екстрасенси, гадателки
друго
     Резултати

 

ПСИХОЛОГИЧНА И ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ by brr at Tue 13 Apr 17:23

Психологично консултиране при кризисни състояния и проблем-центрирани решения.

Тежката икономическа ситуация в България влияе директно върху психическото здраве на нацията. Отчита се нарастване на броя на хората с оплаквания от постоянна тревожност, безпокойство, напрегнатост, нарушения на съня, промени в настроението, апетита, чувство на несигурност, безперспективност, дори отчаяние. Тези преживявания водят до проява на разсеяност, обърканост, раздразнителност, конфликтност, агресия, до невъзможност за справяне с ежедневните изисквания и житейските ситуации.
В тези случаи е необходимо незабавно оказване на психологическа помощ и специализирана намеса.
Ако се установи наличие на психично разстройство е целесъобразно започване на медикаментозно лечение.
Не провеждането на лечение води до задълбочаване и хронифициране на психичното заболяване, т. е. то остава за цял живот.
Най-често първите прояви на тревожно-депресивните разстройства са сърдечно-съдовите, стомашно-чревните и неврологичните проблеми. Единственият начин за овладяването на тези проблеми е психиатричното лечение. За съжаление пациенти, за които са характерни т. нар. психосоматични заболявания, посещават с години кардиолози, невролози, гастроентеролози и най-накрая стигат до психиатър. Специфичното психиатрично лечение води до ефективно и трайно овладяване на тези състояния и предотвратява развитието на усложнения или сърдечен инфаркт, мозъчен инсулт, язвена болест, дискови хернии, артеросклероза и др.
С подходящо психиатрично лечение, се овладяват напълно психосоматичните заболявания, постига се възстановяване на социалното функциониране и се подобрява качеството на живот на пациента.

Comments 0